Osman KURT

Kendime Not

ASP.Net de Ping Atmak

Bilgisayarda ping atmak uzman amatör herkesin işine yarayan bir yapıdır. Başlata basılır komut seti açılır gelen siyah ekrana ping www.adres.com yazılır ve gelen değerlerden yola çıkılarak işlemler yapılır. Şimdi ben size bu işlemin c# kodunu yazacağım. Bu kod nerde işimize yarayacak derseniz örnek vermek gerekirse siz hayatın koşuşturmasın da herşeyi unuturken birileri ya bazı programlar sizin yerinize web adresinizin yayında olup olmadığını ya da benzeri şeyleri sizin yerinize takip edebilir. Benim verecğim kod basit bir kod ama siz geliştirebilirsiniz.

Ping ping = new Ping();
PingReply DonenCevap = ping.Send(TextBox1.Text);
if (DonenCevap.Status == IPStatus.Success)
{ 
	Label1.Text += DonenCevap.Address.ToString();     
	Label1.Text += DonenCevap.RoundtripTime.ToString();     
	Label1.Text += DonenCevap.Options.Ttl.ToString();
}
else 
if (DonenCevap.Status == IPStatus.TimedOut) 
{    
	Label1.Text = ("Zaman Aşımına Uğradı."); 
}

Sonraki makalemizde görüşmek üzere;

Osman KURT

Yorumlar (3) -

  • alp

    29.8.2012 04:30:27 | Yanıtla

    merhabalar google botların siteyi ziyareti için nasıl ping atılabilir birçok wordpress eklentisi var ama asp.net için birşey bulamadım bu yolla işe yararmı.teşekkürler.

    • osmankurt

      29.8.2012 11:10:01 | Yanıtla

      Merhaba,
      Senin okuman gereken yazı bu değil malesef. Bu ping başka arama motorları için yapılan pingleme başka sana bu konu ile alakalı yardımcı olmaya çalışırım kaynak kodlar da.

      • mesut

        25.9.2012 04:54:37 | Yanıtla

        osman hocam arkadaşın dediği konuyla alakalı da bir makale yazabilirmisin benimde ihtiyacım var bu konuya wp nin en kuvvetli seo silahı bu ..asp.net ile nasıl yapılabilir yazılan yazıları google a ping atma.. ?

Loading