Osman KURT

Kendime Not

Nokia E6 Belle Güncellemesi ve Oluşan Ekran Işığı Titremesi Problemi

Evet arkadaşlar başlıktan da anlayacağınız gibi Nokia e6 telefonuma belle güncellemesini yaptım. Gayet başarılı bir şekilde tamamlandı. PC suite kullanarak gerçekleştirdim güncellemeyi yaklaşık 40 dk gibi bir zaman aldı ama ilk gördüğümde beklediğime değdi dedim. Yazılım için hala aynı şeyi söylüyorum ondan şüpheniz olmasın. Fakat güncellemeden sonra gelen ekran ışığında ki titreme problemi keyfimi kaçırdı diyebilirim. Sensör ile alakalı bir problem olduğunu düşünüyorum.


Geçen gün teknik servise gönderdim ve yazılımı tekrardan kurdurdum ama nafile değişen birşey olmadı. Daha sonra tekrardan gönderdiğimde garantiye bu sefer ekranı değiştirmişler ama yok olmadı :D. Hala telefonumda aynı problemi çekiyorum. Yarın son ihtimal kvk ya gideceğim. (Daha önce teleservice' ye göndermiştim) bakalım onlar ne yapacaklar. Benden tavsiye belle güncellemesi yaparken 2 kere düşünün...

Sonucu yine buradan paylaşacağım

İyi Günler

Nokia mağduru Osman KURT

Yazılım Geliştirici ve Grafiker

Yorumlar (10) -

  • rapa

    9.8.2012 22:21:07 | Yanıtla

    benimde nokia e6  da  belle güncellmesinden sonra

    ekranımda titreme oluştu..

    bütün güncellmeri doğru düzgün yaptım.ekran titriyordu bir kaç gün bekledim geçmedi..

    sonra nokia suite den bir daha güncellem yaptım yine geçmedi.

    pişman oldum..

    osman bey sizin telefonun en durumu nedir  görüş ve önerileriniz bekliyorum..

    • osmankurt

      10.8.2012 15:05:53 | Yanıtla

      Sana şu kadarını şöyle söyleyim son 1 ay içinde 4. kez servise gitti.
      İlk gönderdiğimde teleservice teknik servisi ekranını değiştirdi.(Ölü pixeller yüzünden)
      2. gönderdiğimde kvk yazılım yükledi içini temizledi.(İş bilmedikleri ciddiye almadıkları yüzünden)
      3. gönderdiğim kvk mekanik bir parçasını değiştirdi.(Biraz damarlarına bastım ama yine yapamdılar)
      ve son kez gönderdim hala teknik serviste değişim talebinde bulundum. (Bu sefer olaya nokia dahil oldu ve nokia yı arayarak direk değişim talebinde bulundum tamiri kabul etmediğimi söyledim.)
      Geç kalmadan makinanı gönder servise hatta kendi elinle kvk ya götür ve örnek olarak beni gösterebilirsin. Çünkü benden önce hiç böyle bir arıza ile gelen olmamış öyle söylediler. Telefonun kesin değişim yapılacak o kadar söylüyorum sana.
      Bence peşini bırakma senden ricam herhangi bir işlem yaparsanda buradan yaz çünkü bu kvk ve nokia benim canımı çok sıktı. Gerekirse bu sefer tüketici haklarına başvuracağım.
      *her seferinde testten geçiriyorlar tamr oldu diyorlar , arızayı telefonu aldığım gibi gösteriyorum özür dileyip geri alıyorlar. Komedi yani...

    • cemre

      12.9.2013 13:50:08 | Yanıtla

      Menü > Ayarlar > Kişisel > Tercihler >
      profil öğesini seçin, örneğin Genel
      > Kişiselleştir > Dokunmatik ekran
      titreşimi > Kapalı

      • osmankurt

        12.9.2013 19:51:22 | Yanıtla

        Merhaba Cemre,
        Cevabın için çok teşekkür ederim ama titremeden kastım telefonun titremesi değil ekran ışığında ki gidip gelmeler. Malesef onu da tamir edemediler muhtemelen tüketici hakları yolu göründü bana Laughing
        Teşekkür ederim...

  • osmankurt

    29.9.2012 12:29:36 | Yanıtla

    Arkadaşlar telefonuma değişim yapıldı fakat aynı problem devam etmekte. Yani fabrika çıkışlı bir hata ve muhtemelen bir seride mevcut. Şimdi öyle kullanmya devam ediyorum artık sıkıldım çünkü.

  • MUSTAFA ERDOĞAN

    9.4.2013 20:59:14 | Yanıtla

    Merhaba Osman Bey öncelikle bu sitenize yaptığım ilk yorum.Arşivinizi sürekli inceliyorum ve harikasınız.Özellikle sabaha kadar xml döviz okuma sorunuyla uğraşırken sabahın ilk saatlerinde sitenizde bunu bulmuş olman sizin sitenize bağlanmama sebep oldu.
    Konuya gelince inanın gülmekten öldüm Smile Kızmanızı istemem ama sadece komik olan nokia gibi  bir firmada böylesi bir sorunun olması.Bence en güzeli samsung sıfır hata Smile Başarılarınızın devamını dilerim.Hoşçakalın.

    • osmankurt

      10.4.2013 06:12:08 | Yanıtla

      Merhaba,
      Ne deseniz haklısınız Mustafa bey, Nokia=problem Laughing

  • samet

    2.5.2013 19:01:39 | Yanıtla

    Malesef güncellemeyi yaptığımda bende de titremeler başladı. Gerçekten çok rahatsız edici bi durum. Heralde siz çözüm olarak telefonu sattınız Smile Çünkü ses seda çıkmıyo.. Bi gelişme olduğunda bizi de haberdar ederseniz seviniriz yoksa bizde kökten çözmeyi düşünüyoruz ;)

    • osmankurt

      3.5.2013 01:53:45 | Yanıtla

      Samet,
      problemim hala devam ediyor. öyle kullanmaya devam ediyorum. Boş vaktim olduğun da tekrardan servise göndereceğim ve bu sefer farklı model talep edeceğim. Ya da telefonu flashlayıp eski versiyona geri döneceğim o kadar takmıyorum yani anlayacağın Laughing sıkıldım bu telefondan derdi hiç bitmiyor.

  • Vatandaş

    13.12.2014 02:09:20 | Yanıtla

    arkadaşlar güncellemeden sonra bende de aynı durum oldu.Işık kısılıp tek açıyor.Ekranı kapamayı unutsam şarjı bitiyor

Loading