Osman KURT

Kendime Not

Hedef Mykonos 2016

Merhaba arkadaşlar,

Ramazan bayramı planı olarak bu yıl mykonos seçilmiştir. 5 Temmuz ile 12 Temmuz arasında bir günü Atina olmak üzere 6 gün Mykonos adasında tatilin keyfini süreceğiz.

Avrupaya vizenin kalkacağı iddiları arasında ben ve yol arkadaşım bu işin stresini hiç yaşamadık. Geçen Mart ayında ki Amsterdam gezimizden 1 yıl süreli (Mart 2017) schengen vizemiz mevcut. Bu yüzden avrupanın nazını çekecek değiliz. Hoş ben en başından beridir bunun bir rüya olduğunu düşünüyordum. Baksanıza birliği bozguna uğrattık resmen, İngilizler çıkmak için çabalıyorlar.

Konumuza dönelim, Dedim ya tatilin 6 günü mykonos adasındayız diye güzel bir otel ayarladık kendimize ve 6 gecelik ücreti 2 kişi için 2840 TL. Atina ayağı için de henüz ayarlamasakta muhtemel bir hostel ayarlayacağız. 1 gece yetecektir diye tahmin ediyorum.

Ulaşım konusunda gelirsek bayramın 1. günü yani 5 Temmuz sabahı saat 10 da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından Atina'ya Pegasus ile uçuyoruz. ve inanmazsınız bu uçuşumuz 76 TL'cik. O da geçen Amsterdam uçusundan kalan puanlarla arkadaşıma 3 TL'ye bana da 23 TL'ye geldi. Atina'dan Mykonos'a ise RyanAir ile git gel 330 TL tuttu. Atina'dan İstanbul'a dönüşümüz ise 250 TL kadar. Yani toplamda 656 TL'lik bir rakama ulaşım sorununu giderdik, bunlarında ortalama 100 TL'si Pegasus Plus üyeliklerimiz sayesinde geri iade edilecek.

Hepsi bir yana uzun zamandır yapmadığım deniz, kum, güneş tatili çokiyi gelecek son zamanlarda bunun hayali ile yaşıyorum desem yalan söylemiş olmam.

Resimler için gitmemi bekleyin.



Osman KURT
Yazılım Uzmanı

Loading