Osman KURT

Kendime Not

ASP.Net de Dosya İndirmek

Merhaba arkadaşlar bugün size asp.net le internette herhangi bir adresten dosya indirme kodunu göstereceğim. Çok kısa ama bir o kadar da kullanışlı bir kod bence, eminim ki işinize yarayacak projelerinizde kullanacaksınız. Lafı uzatmadan kodları yazmaya başlayım isterseniz.

sayfamıza bi adet buton keliyoruz ve butonun click olayına şu kodları yazıyoruz;

WebClient osmankurt = new WebClient();
osmankurt.DownloadFile("http://www.osmankurt.net/wpcumulus.rar", "d:\\osman.rar");

Bu kodları yazdıktan sonra örnek uygulamamız çalışmaya başlıyacaktır. Yalnız using System.Net; kütüphanesini sayfamızın yukarısına eklememiz lazım yoksa hataalacak ve projemiz çalışmayacaktır.

Görüşmek Üzere;

Osman KURT

 Yazılım Geliştirici ve Grafiker

Yorumlar (3) -

  • ismail

    22.8.2012 07:00:11 | Yanıtla

    Osman Bey emeğinize sağlık ama açıklayıcı bir kod olmamış. Örneğin ben local hostta çalışırken http://www.osmankurt.net/wpcumulus.rar adresi ne olacak yada query string ile çalışıytorsak ne olacak. ben bu kodu çalıştıramadım. herhangi bir adres vermemiz yeterli olacak mı ?

    • osmankurt

      26.8.2012 06:48:35 | Yanıtla

      Merhaba İsmail,
      Kısaca söyleyim herhangi bir adres vermen yeterli olacak. Benim verdiğim adresi dinamik yapıda istediğin gibi değiştirebilirsin sıkıntı yok.

  • burak

    24.5.2016 20:57:43 | Yanıtla

    osman bey iyi günler size bir kaç soru sorabilirmiyim. ben yeni site yapmaya başalyn birisiyimde yardımcı olabilirmisiniz...

Loading